Wanneer is het herfst

Wanneer begint de zomerDe zomer is voor velen een geliefd seizoen, en wanneer hij dit jaar begint hangt af van wanneer je naar de kalender kijkt. Het traditionele begin van de zomer is 21 juni wanneer de zonnewende plaatsvindt - dat is het moment waarop de daglichturen officieel het langst zijn en waarop we erkennen dat de zomer is begonnen. Sommige mensen markeren echter ook wanneer de lente is afgelopen als het begin van de zomer - dat is meestal wanneer de temperaturen in een bepaald gebied consequent boven de 20°C komen - dus afhankelijk van je specifieke locatie kan dat eerder zijn dan de zonnewende. Wanneer het herfst wordt, hangt weer af van wanneer je naar de kalender kijkt; meestal begint dat rond 22 september, wanneer de Herfstequinox plaatsvindt, wat betekent dat de daglichturen korter worden en de nachten langer.

ZomerDe zomer is een tijd om weer contact te maken met de natuur, als de dagen zonnig zijn, de stranden roepen, en als de temperaturen warm zijn is er geen beter gevoel dan dat van zand tussen de tenen en zachte oceaangolven die aan de kust kabbelen. Hoewel de zomer vol aangename verrassingen en blijvende herinneringen zit, wanneer is het herfst? De herfst brengt voor veel mensen verlichting van het broeierige weer, wanneer zelfgemaakte gerechten huishoudens vullen met troostrijke aroma's, wanneer voetballen door de lucht vliegen als vrienden samenkomen om hun teams aan te moedigen en wanneer hooiritten panoramische vergezichten bieden op levendige herfstbladeren -- dan kun je dit seizoen pas echt waarderen.

Wanneer is het zomerDe zomer begint wanneer de zon haar noordelijkste punt aan de hemel bereikt en op het noordelijk halfrond het hoogste punt van het jaar bereikt, meestal op of rond 21 juni. Deze datum markeert wanneer de dagen de langste zonneschijn hebben in die regio en wanneer de temperaturen aanzienlijk beginnen te stijgen na maanden van winter. Aan de andere kant begint de herfst wanneer de positie van de zon aan de hemel naar de meest zuidelijke plek gaat - meestal rond 21 september. Wanneer is het zomer? De zomer begint wanneer de zon op haar hoogtepunt staat aan de hemel van het noordelijk halfrond en wanneer de dagen langer beginnen te worden dan normaal, wat een seizoen van warmte en vreugde inluidt.

Meer informatie over dit topic op wanneer is het.wanneer-is-het-herfst

Begin zomerDe vroege zomer is een prachtige tijd van het jaar waarin de dagen gevuld zijn met zon en warmte, en kleurrijke bloemen bloeien in de tuinen. Hoewel het meestal te warm is om comfortabel te zijn, is het toch vredig en rustig. Maar als deze periode ten einde loopt, wordt er meestal gedacht aan wanneer de herfst komt, in plaats van zich zorgen te maken over wanneer de zomer voorbij zal zijn. Iedereen kijkt uit naar koeler weer wanneer ze weer jassen kunnen dragen, hoewel de vroege zomer een van de aangenaamste tijden van het jaar kan zijn waarin we ons zowel buiten in de natuur als binnen kunnen ontspannen wanneer onze huizen te warm worden.

Start zomerMet het begin van de zomer breekt een nieuw seizoen van mogelijkheden aan! Terwijl we de warme kleren uittrekken voor als de temperaturen beginnen te dalen, is het belangrijk om elk moment te benutten en te genieten van de schoonheid van de zonovergoten dagen. We kunnen genieten van activiteiten als stranduitstapjes en kamperen, of thuisblijven en creatieve manieren vinden om buiten te komen. Met eindeloze mogelijkheden kan het gemakkelijk zijn om te vergeten wanneer de herfst zijn kop zal opsteken en koeler weer zal brengen. Daarom is het nu de tijd om blijvende herinneringen te maken met vrienden en familie; wanneer de zomer weer aanbreekt, zijn dat gekoesterde momenten die niet opnieuw kunnen worden gemaakt.

begin-zomer

LenteDe lente is een ongelooflijk seizoen waarin de natuur in leven uitbarst. Na maanden van kou, waarin de aarde schijnbaar slapend was, beginnen heldergroene scheuten en bloesems tevoorschijn te komen als de lente aanbreekt. Dit brengt een gevoel van een nieuw begin met zich mee als de dagen langer worden en de lucht frisser. In veel samenlevingen is het traditie om oude dingen op te ruimen als de lente komt, om plaats te maken voor de nieuwe energie die de wereld heeft opgewekt. Natuurlijk volgt daarna de herfst, wanneer alles weer langzamer gaat voordat de winter zijn intrede doet en een nieuwe cyclus afsluit tot de lente van volgend jaar, wanneer alles weer opnieuw begint.

Wanneer begint de lenteDe lente markeert het begin van warmer weer, wanneer de natuur begint te bloeien en wanneer je je favoriete zomerjurkjes kunt uittrekken. Hoewel de officiële begindatum algemeen wordt aanvaard als 20 maart, kan het eerder of later beginnen, afhankelijk van waar je woont. Voor degenen op het zuidelijk halfrond, zoals Australië, is de officiële eerste dag van de lente 23 september - wanneer hun herfstseizoen op het noordelijk halfrond begint. Het is interessant hoe de seizoenen op aarde werken, maar waar je in deze tijd van het jaar ook bent, het herinnert je aan vernieuwing en wedergeboorte!

herfst-weetjes

Wanneer is het lenteDe lente komt officieel wanneer het lentepunt plaatsvindt op de twintigste of eenentwintigste maart van elk jaar, wanneer er een gelijke hoeveelheid dag en nacht is. Dit is het moment waarop astronomisch gezien de winter op beide halfronden overgaat in de lente. De natuur begint zich te roeren en nieuw leven begint zich te vormen met warmere temperaturen. Hoewel de exacte aankomstdatum varieert afhankelijk van je locatie, beginnen sommige delen van de wereld eerder aan hun reis naar de lente dan andere -- wanneer is het herfst? Het antwoord ligt in de ervaring van het andere halfrond, want als het in het ene deel van de wereld lente is, is het in het andere deel herfst. Als het op het noordelijk halfrond lente is, is het in Australië en Nieuw-Zeeland herfst.

Wanneer begint de lente 2022Lente 2022 begint op dinsdag 20 maart om 5:37 AM EDT. De herfst op het noordelijk halfrond begint wanneer de zon over de hemelevenaar beweegt en onder de hemelevenaar komt, gelegen op het zuidelijk halfrond. Dit gebeurt meestal rond 22 september en markeert wanneer de dagen korter zijn dan de nachten. Lente 2022 is een geweldige tijd om buiten te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft! De bloeiende bloemen en het nieuwe begin geven een gevoel van opwinding en optimisme voor wat komen gaat als het warme weer zijn intrede doet.